Wesley Klein (links) treedt op tijdens de finale. Ray Benjamin (rechts) is één van de finalisten. (Foto: Emile van Aelst).

Wesley Klein treedt op tijdens finale Leids Festival van het Levenslied

Zeven acts maken hun opwachting tijdens de finale van het Leids Festival van het Levenslied op 9 december in de Leidse Schouwburg. De finalisten hebben zich geplaatst tijdens de voorrondes op 9 november. Tijdens het juryberaad treedt de nationaal bekende Leidse zanger Wesley Klein op.

De finalisten zijn Hugo Choufour, Robert van Hemert, Schering en Inslag, Christa Kerdijk, Leidsche Henky, Randy Blommaert en Ray Benjamin. Zij zingen tijdens de finale allemaal twee nummers. Een eigen nummer en een klassieker. De klassiekers (‘Hij was maar een clown’, ‘De glimlach van een kind’, ‘De Vlieger’, ‘Je veux l’amour’, ‘Geef mij maar Amsterdam’, ‘Zij gelooft in mij’ en ‘Mexico’) worden begeleid door het Trio Kees van Zandwijk.

Wesley Klein

Tijdens het juryberaad zal Wesley Klein optreden. Klein deed meerdere malen mee aan het Leids Festival van het Levenslied. In 2004 werd hij tweede en in 2007 won hij het festival. De zanger behoort na zijn landelijke doorbraak in Popstars tot één van de meest geboekte artiesten van Nederland.

Eerbetoon aan Zangeres zonder naam

Het Leids Festival van het Levenslied is een eerbetoon aan de Zangeres zonder Naam, Mary Bey Servaes. De Mary Bey Bokaal die de winnaar ontvangt is dan ook naar haar vernoemd. De winnaar ontvangt ook nog eens een geldprijs van 750,00 euro en mag het winnende nummer opnemen.

Kaarten voor de finale zijn online te koop bij de Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal. De kaarten kosten 15,00 euro en zijn inclusief garderobe. Aanvang: 20.00 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×