Melanie van Driel is de kandidaat-lijsttrekker voor Progressief Oegstgeest. (Portret: Universiteit Leiden).

Nieuw gezicht als lijsttrekker Progressief Oegstgeest

Melanie van Driel wordt vrijwel zeker de nieuwe lijsttrekker van Progressief Oegstgeest. Dat blijkt uit het advies dat de kandidatencommissie heeft uitgebracht aan het bestuur van de partij. Van Driel moet nieuwe, jonge kiezers aan de partij gaan binden en een centrale rol gaan spelen in de aanstaande verkiezingscampagne.

Voor Oegstgeest is de jonge Van Driel een nieuw gezicht, maar binnen GroenLinks heeft ze al wel de nodige ervaring opgedaan. De afgelopen vijf jaar was ze secretaris van het bestuur van GroenLinks in Alphen aan den Rijn. Sinds afgelopen september vervult ze die functie bij de Afdeling in Zuid-Holland, waar ze sinds 2015 al onderdeel van de provinciale steunfractie uitmaakt.

Volgens de kandidatencommissie zorgt de ervaring die Van Driel binnen de partij opdeed ervoor dat ze de fractie na de verkiezingen goed zal kunnen leiden. Dat moet ook wel want ze is de enige kandidaat voor de eerste plek. “De kandidaten op de volgende zeven plaatsen hebben zich qua de lijsttrekkerspositie om verschillendeĀ redenen bescheiden opgesteld”, meldt de kandidatencommissie in haar advies.

Samen met het voorstel voor de nieuwe lijsttrekker, adviseert de kandidatencommissie van PrO ook over de rest van de kandidatenlijst. Hoog op de lijst staan Ria Pasterkamp en Menno Welling, beiden op dit moment ook al actief als respectievelijk raadslid en steunfractielid voor PrO. Voor de rest staan er vooral nieuwe namen in de geadviseerde top acht, waarbij alleen Ton Kohlbeck nog opvalt. Kohlbeck was jarenlang actief als wethouder en raadslid in Oegstgeest.

Op maandag 11 december stemmen de leden over het voorstel voor de nieuwe lijst. Daarna zal de lijst officieel bekend worden gemaakt. Op de lijst staan in totaal 32 namen. De huidige fractievoorzitter Tim van Tongeren, die eerder bekend maakte niet terug te keren in de raad, is lijstduwer. Op de een na laatste plek staat oud PvdA-voorzitter Ruud Koole.

De lijst zoals die aan de leden voorgesteld zal worden

  1. Melanie van Driel
  2. Ria Pasterkamp
  3. Menno Welling
  4. Nico Janssen
  5. Kees Burger
  6. Ton Kohlbeck
  7. Steyn Burger
  8. Koen Lenferink
Oegstgeest Politiek pro_2017


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×