Alle genomineerden voor de Leidse Vrijwilligersprijs 2017. (Foto's: Emile van Aelst).

Ferry Rigault en Jeugdorp Leiden winnaars vrijwilligersprijs

Tijdens een feestelijke avond in de Burgerzaal van het Leidse stadhuis werden op donderdag 7 december de winnaars van de Leidse Vrijwilligersprijs 2017 bekendgemaakt. De jury reikte twee prijzen uit: de Organisatieprijs en de Leidse Vrijwilligersprijs.

Ferry Rigault is dit jaar de winnaar van de Leidse Vrijwilligersprijs. Met zijn gitaar gaat hij regelmatig op bezoek bij Rivierduinen (Endegeest), De Lepelaar en Lorentzhof om daar liedjes te zingen met de bewoners. Op Swetterhage in Zoeterwoude is Rigault betrokken bij een wekelijkse muziekactiviteit voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is Ferry penningmeester van de stichting Boekenzolder en de stichting Peen&Ui. Voor Gilde Samenspraak is hij taalmaatje van een jonge Syrische vluchteling waar hij wekelijks afspraken mee heeft. Tot slot is hij ook erg actief in zijn wijk Tuinstad-Staalwijk.

Stichting Jeugddorp Leiden won de organisatieprijs. In het Jeugddorp worden iedere zomervakantie door vrijwilligers activiteiten voor kinderen georganiseerd. Het Jeugddorp wordt al 50 jaar georganiseerd, maar vanaf 1 januari 2017 is de organisatie een zelfstandige stichting geworden. De organisatie bestaat geheel en al uit vrijwilligers. De uitvoerende vrijwilligers worden door het bestuur van de stichting zelf begeleid.

Wethouder Roos van Gelderen en Kirsten Zitman, co├Ârdinator bij I-doe, reikten de prijzen uit.

Robbert Beurse maakte een verslag van de prijsuitreiking

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×