Raadslid Cees Bremmer van het CDA Voorschoten vraagt opnieuw aandacht voor de uitbreiding van de fietsenstalling bij treinstation Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

CDA Voorschoten: "Uitbreiding fietsenstalling meer dan ooit urgent"

“Het wordt hoog tijd dat het Voorschotense college van burgemeester en wethouders een eerdere toezegging nakomt over de capaciteit van de fietsenstalling bij NS Station Voorschoten. Dat stelt CDA-raadslid Cees Bremmer die wil dat de uitbreiding van het aantal stallingsplekken zo spoedig mogelijk ter hand wordt genomen: “De situatie is al geruime tijd onordelijk, onveilig en onverantwoord.”

Het CDA-raadslid wijst erop dat het college al meermaals heeft toegezegd dat dit jaar nu echt zou worden begonnen met de capaciteitsuitbreiding en renovatie van de fietsenstalling. “Er wordt al sinds 2005 over dit project gesproken,” memoreert Bremmer. “De uitbreiding van de parkeerplaats voor auto’s en de verfraaiing van de entree van het NS- station zijn vorig jaar wel en naar volle tevredenheid afgerond.”

Bremmer stelde de kwestie afgelopen donderdag maar weer eens aan de orde tijdens de raadsvergadering. Hierop zegde wethouder Daan Binnendijk toe om ‘een maximale krachtsinspanning te leveren’ om ervoor te zorgen dat de gewenste fietsenstalling er in 2018 daadwerkelijk komt. “Maar toch werd er weer een slag om de arm gehouden,” constateert Bremmer teleurgesteld. “Omdat het een project is waar de gemeente Voorschoten zelf niet aan meebetaalt, zijn we voor de uitvoering vooral afhankelijk van Prorail.”

Binnendijk heeft wel beloofd om nogmaals bij Prorail aan te dringen op grote voortvarendheid bij de noodzakelijke capaciteitsuitbreiding. Ook beloofde hij de gemeenteraad over de gewenste voortgang van dit project periodiek te informeren.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×