(Foto: Voedeslbank Leiden e.o.).

Inzameling en Open Huis bij Voedselbank Leiden

De Voedselbank Leiden e.o. houdt aanstaande zaterdag, 16 december, van 10.00 uur tot 16.00 uur haar traditionele kerstinzameling bij AH XL in Leiden aan het Bevrijdingsplein. Vrijwilligers staan daar klaar om het winkelend publiek een boodschappenbriefje te overhandigen met het verzoek om een extra boodschap te doen voor de circa 400 huishoudens in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude die afhankelijk zijn van een gratis, wekelijks voedselpakket van de Voedselbank.

Tijdens de inzameling hoopt de voedselbank vooral houdbare producten en bijvoorbeeld verzorgingsproducten te ontvangen, zodat er weer een buffer opgebouwd kan worden. Tijdens de wintermaanden slinken de voorraden sterk, doordat er minder verse groente en fruit beschikbaar is.

Open Huis
Dezelfde zaterdagmiddag houdt de Voedselbank ook Open Huis van 13.00 uur tot 16.00 uur in haar pand aan de Willem Barentszstraat 37 in Leiden. Geïnteresseerden zijn welkom om houdbare levensmiddelen in te leveren en om een kijkje te nemen achter de schermen. Ook kerstpakketten zijn van harte welkom. Vrijwilligers zijn de hele middag aanwezig om uitleg te geven over het werk van de Voedselbank.

Winkelconcept
Sinds september dit jaar worden de pakketten uitgedeeld volgens het zogenaamde ‘winkelconcept’ en is de voedselbank op dinsdag- en donderdagmiddag geopend. Elke klant die ingeschreven staat, mag eenmaal per week zelf zijn pakket samenstellen. Het aanbod in producten is nu groter, doordat er op meer momenten producten opgehaald kunnen worden bij leveranciers.

Openstelling
In december is de voedselbank aan de Willem Barentszstraat 37 op meer momenten geopend voor het brengen van producten. Op www.voedselbankleiden.nl staan de extra openingstijden en overige informatie vermeld. Er is vooral behoefte aan dagelijkse, houdbare boodschappen zoals zonnebloemolie, vis, vlees, groente en fruit in blik of pot, peulvruchten in blik, pasta, rijst, koffie, thee en persoonlijke verzorgingsproducten. Deze producten kunnen ook worden ingeleverd bij Diaconaal Centrum de Bakkerij, Oude Rijn 44c in Leiden. Inleveren daar kan van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×