Kitty Lynn Joustra speelde haar (voorlopig) laatste wedstrijd voor ZVL Tetteroo. (Foto: Topsport Leiden).

Leidse waterpolodames naar halve finale bekertoernooi

Net als de mannen van De Zijl Zwemsport hebben de vrouwen van ZVL Tetteroo de halve finales van het KNZB-bekertoernooi bereikt. Dat kostte de Leidse waterpolosters minder moeite dan De Zijl. Eigenlijk was de tweestrijd met De Zaan al beslist na het eerste duel van vrijdagavond. Dat werd door ZVL gewonnen met 6-11. De terugwedstrijd van zaterdag in De Zijl was daardoor niet veel meer dan een duel dat nu eenmaal gespeeld moest worden. De thuisclub won opnieuw. Nu met 10-4.

De return in De Zijl was echter toch bijzonder. Het was namelijk (voorlopig) de laatste wedstrijd van Kitty Lynn Joustra, die na de jaarwisseling afreist naar de Verenigde Staten, om daar in Los Angeles haar loopbaan voort te zetten. Opzet was het wellicht niet, maar heel symbolisch maakte Joustra, die een dag eerder al drie keer had gescoord, tegen De Zaan het laatste doelpunt van ZVL Tetteroo en dus ook van haar in Leidse dienst.

Vrijdagavond gaf De Zaan in Zaandam in de eerste helft nog aardig tegengas en was het halverwege slechts 4-5. In de tweede helft was echter het Zaanse verzet snel gebroken. Zaterdag was eerder duidelijk hoe het zou gaan aflopen. In de eerste acht minuten werd het al 4-1. Kwart twee begon met een treffer van De Zaan, maar daarna groeide het gat gestaag

De Zaan – ZVL Tetteroo 6-11 (2-2, 2-3, 1-3, 1-3)
Doelpunten ZVL: Kitty Lynn Joustra 3, Rozanne Voorvelt 2, Iefke van Belkum 2, Malissa van Rijn 2, Marloes Cabout en Isis Keijzer.

ZVL Tetteroo – De Zaan 10-4 (4-1, 1-1, 3-2, 2-0)
Doelpunten ZVL: Biurakn Hakhverdian 2, Kitty Lynn Joustra 2, Marloes Cabout 2, Malissa van Rijn 2, Iefke van Belkum en Brenda Weber.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×