(Foto: PR).

NVBS-avond over realisatie station De Vink

De afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op woensdag 20 december een avond over NS in de periode 1975-1989. Voor NS was dit een belangrijke periode. Het aantal reizigers groeide sterk. Dit leidde tot de komst van nieuwe stations – zoals De Vink bij Leiden – en veel nieuwe treinen. Bovendien ging veel materieel uit de jaren ’50 buiten dienst. De bekende Haagse spoorfotograaf Bert van der Kruk brengt de belangrijkste ontwikkelingen in beeld.

De voor iedereen toegankelijke NVBS-avond van 20 december wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: 2,50 euro voor NVBS-leden en 3,50 euro voor niet-leden.

De avond van 20 december is slechts een van de tien avonden die NVBS Rijnland dit seizoen organiseert. Meer informatie op www.nvbs.com.

Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×