Jessica Kelder en Pieter Verkaik ontvingen uit handen van voorzitter Loes van Groningen van de Vrienden van Topaz een 'cheque' van 5.000 euro om hun winnende idee uit te voeren. (Foto's: Chris de Waard).

Originaliteitsprijs Topaz uitgereikt bij locatie Overrhyn

Mantelzorgers Jessica Kelder en Pieter Verkaik hebben vrijdag de Topaz Originaliteitsprijs gewonnen met hun idee ‘Mijn Museum’. De twee gaan samen met zo’n tien vrijwilligers in gesprek met ongeveer vijftig bewoners van de Topaz locatie Overrhyn om herinneringen op te halen aan de hand van foto’s of voorwerpen. die verhalen worden verzameld in een boekje.

Topaz schrijft de prijsvraag twee keer per jaar uit. Sinds 2011. Doel is om medewerkers en mantelzorgers actief mee te laten denken over ideeën die het leven voor de bewoners van de zorginstelling leuker of beter maken.

Chris de Waard sprak bij de prijsuitreiking met juryvoorzitter Jaap Dijkstra, jurylid Loes van Groningen en bedenker Jessica Kelder die samen met Pieter Verkaik het idee voor ‘Mijn Museum’ inzond.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×