Originaliteitsprijs Topaz uitgereikt bij locatie Overrhyn

3

Mantelzorgers Jessica Kelder en Pieter Verkaik hebben vrijdag de Topaz Originaliteitsprijs gewonnen met hun idee ‘Mijn Museum’. De twee gaan samen met zo’n tien vrijwilligers in gesprek met ongeveer vijftig bewoners van de Topaz locatie Overrhyn om herinneringen op te halen aan de hand van foto’s of voorwerpen. die verhalen worden verzameld in een boekje.

Topaz schrijft de prijsvraag twee keer per jaar uit. Sinds 2011. Doel is om medewerkers en mantelzorgers actief mee te laten denken over ideeën die het leven voor de bewoners van de zorginstelling leuker of beter maken.

Chris de Waard sprak bij de prijsuitreiking met juryvoorzitter Jaap Dijkstra, jurylid Loes van Groningen en bedenker Jessica Kelder die samen met Pieter Verkaik het idee voor ‘Mijn Museum’ inzond.

Delen

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.