(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

IJsbaan Leiden officieel geopend in ijzige kou

Het feestelijk ontsteken van der kerstboomverlichting op het voor de gelegenheid omgedoopte Hooglandse Kerstplein is vrijdagavond maar overgeslagen. Door de barre weersomstandigheden waarbij de ijskoude natte sneeuw uit de lucht viel, vluchtte iedereen zo snel mogelijk naar de Nieuwe Rijn waar onder de overkapping de ijsbaan officieel werd geopend.

Chris de Waard sprak vrijdagavond met interim centrummanager Hans Gennotte en met de kerstman over de ijsbaan en de kerstmarkt op de Nieuwe Rijn.

Ook die opening was een stuk rustiger dan in andere jaren. Veel mensen hadden blijkbaar besloten om thuis te blijven. Dart gold niet voor de kerstman die zoals ieder jaar acte de presence gaf en met iedereen die wilde op de foto ging. Ook de komende tijd is hij regelmatig in Leiden te vinden. Bijvoorbeeld in het Huis van de Kerstman op de drijvende kerstmarkt waarvan de opbouw vandaag is begonnen.

De ijsbaan werd vrijdagavond officieel geopend door wethouder Robert Strijk, interim centrummanager Hans Gennotte en de kerstman. (Video: Hans Stauttener).

De ijsbaan blijft open tot en met zondag 7 januari. De ijsbaan is dit jaar een stuk groter dan in voorgaande jaren. Vrijdag opent ook de kerstmarkt op de Nieuwe Rijn. Ook die is een stuk groter dan vorig jaar en heeft een nieuwe indeling.

Leiden IJsbaan Nieuwe Rijn winterwonderweken


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×