IJsbaan Leiden officieel geopend in ijzige kou

2

Het feestelijk ontsteken van der kerstboomverlichting op het voor de gelegenheid omgedoopte Hooglandse Kerstplein is vrijdagavond maar overgeslagen. Door de barre weersomstandigheden waarbij de ijskoude natte sneeuw uit de lucht viel, vluchtte iedereen zo snel mogelijk naar de Nieuwe Rijn waar onder de overkapping de ijsbaan officieel werd geopend.

Chris de Waard sprak vrijdagavond met interim centrummanager Hans Genotte en met de kerstman over de ijsbaan en de kerstmarkt op de Nieuwe Rijn.

Ook die opening was een stuk rustiger dan in andere jaren. Veel mensen hadden blijkbaar besloten om thuis te blijven. Dart gold niet voor de kerstman die zoals ieder jaar acte de presence gaf en met iedereen die wilde op de foto ging. Ook de komende tijd is hij regelmatig in Leiden te vinden. Bijvoorbeeld in het Huis van de Kerstman op de drijvende kerstmarkt waarvan de opbouw vandaag is begonnen.

De ijsbaan werd vrijdagavond officieel geopend door wethouder Robert Strijk, interim centrummanager Hans Genotte en de kerstman. (Video: Hans Stauttener).

De ijsbaan blijft open tot en met zondag 7 januari. De ijsbaan is dit jaar een stuk groter dan in voorgaande jaren. Vrijdag opent ook de kerstmarkt op de Nieuwe Rijn. Ook die is een stuk groter dan vorig jaar en heeft een nieuwe indeling.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

2 reacties

  1. Piet Pekelharing op

    Wat doet die Kerstman hier? De Kerstman maakt toch geen deel uit van onze tradities?

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline