(Foto's: Emile van Aelst).

Robert van Hemert winnaar finale van Het Leids Festival van het Levenslied

Leidenaar Robert van Hemert won afgelopen zaterdag in de Leidse Schouwburg de finale van het Leids Festival van het Levenslied. Het festival is een eerbetoon aan de Leidse Mary Beij, beter bekend als de Zangeres zonder Naam.

Na enkele jaren afwezigheid is het festival weer nieuw leven ingeblazen als opmaat naar het grote Mary Beij jaar in 2019 dan zou de zangers 100 geworden zijn. Zeven Finalisten, Hugo Choufour, Robert van Hemert, Schering en Inslag, Christa Kerdijk, Leidsche Henky, Randy Blommaert en Ray Benjamin streden om de fel begeerde titel.

De avond werd geopend door Stefan Mondial die met zijn nummer ’t Draaiorgel’ in 2003 de overtuigende winnaar van het festival werd. Tijdens het juryberaad was er een gastoptreden van Wesley Klein die in 2007 het Leids Festival van het Levenslied won.

Voor de jury bestaande uit radiomaker en liefhebber van het Nederlandse lied Elmar Bus, zanger Stefan Mondial en wethouder Robert Strijk werd het een moeilijke avond, maar ze kwamen toch tot de unanieme beslissing dat Robert van Hemert de winnaar moest worden.

Voor Van Hemert kon al voor het winnen van de felbegeerde trofee de avond niet meer stuk. Na zijn optreden vroeg hij op het podium zijn vriendin ten huwelijk. Zij antwoordde volmondig ja en dat terwijl ze toen nog niet wist dat hij gewonnen had.

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×