De gemeentelijke sneeuwschuivers konden het werk vandaag duidelijk niet aan. (Foto's/video: Chris de Waard).

Veel Leidse fietspaden slecht begaanbaar

Op veel doorgaande wegen in Leiden konden automobilisten vandaag nog redelijk goed rijden, maar op de meeste fietspaden was dat een ander verhaal. Gladde stukken met randen opgevroren sneeuw hielden veel mensen thuis van werk of school. Wie zich wel met de fiets op pad waagde, moest vaak hele stukken lopen met de fiets aan de hand omdat de fietspaden nauwelijks te berijden waren.

De sneeuwval is deze dagen weliswaar vrij extreem. Toch lijkt het ook wel een Leids probleem te zijn. Zo waren de fietspaden in Zoeterwoude vanmorgen alweer goed begaanbaar, terwijl bijvoorbeeld op de Vrouwenweg tussen Leiden en Zoeterwoude, maar op Leids grondgebied in het geheel niet werd gestrooid of geveegd.

VVD-raadslid Dorien Verbree gaat het Leidse strooi- en veegbeleid maar weer eens aan de orde stellen. “De hoofdroutes voor de fiets waren zodanig glad dat mensen niet veilig konden fietsen. Gevolg: vallende scholieren en bange fietsers die maar liever thuis blijven.¬†Onhandig in de maandagochtend spits. En onbegrijpelijk, want de sneeuw is van zondag en had dus ’s nachts weggeveegd kunnen worden,” aldus Verbree die er¬†volgende week vragen over gaat stellen in de gemeenteraad.

Langs de N206 in Zoeterwoude lag het fietspad er vanmorgen prima bij.

Leiden Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×