Arriva staakt busdienstregeling vanwege code rood

4

Er rijden in de hele regio tot nader order geen bussen. Arriva Zet ce bussen stil in de regio’s rond Leiden, Lisse en Alphen aan den Rijn. In andere delen van de provincie Zuid-Holland Moeten reizigers rekening houden met forse vertragingen.

Actuele informatie staat op https://www.arriva.nl/voorzetpagina-winterweer.htm.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

4 reacties

 1. Boudewijn Leeuwenburgh op

  Bij deze zware winterse omstandigheden past in eerste instantie een groot compliment aan de chauffeurs van bussen en strooidiensten. Het zijn moeilijke omstandigheden waarin zij hun werk moeten doen.

  Aan de andere kant moeten wegbeheerders en busmaatschappijen beseffen dat wanneer er zo nadrukkelijk wordt opgeroepen om niet met de auto de weg op te gaan en fietsen vrijwel onmogelijk is, er een zware maatschappelijke plicht rust op het rijden van busdiensten. Mensen zo lang mogelijk naar hun bestemming brengen betekent dan een constante afweging tussen wegsituatie en staken van busdiensten.
  Bij het moment waarop Arriva deze avond besloten heeft busdiensten te staken, kunnen grote vraagtekens gezet worden. Reizigers om 17.30 uur bij het station Leiden uit bussen laten stappen met de mededeling dat niet verder wordt gereden terwijl veel andere voertuigen weliswaar zeer langzaam, maar toch nog kunnen rijden, betekent je reizigers letterlijk in de kou laten staan.

  Natuurlijk kan het zijn dat een bus bij een halte niet direct kan wegkomen en misschien met behulp van passagiers op weg geholpen moet worden. Maar de wegsituatie was op dat tijdstip nog zodanig dat zeker tot 19.00 uur dienst uitgevoerd had kunnen worden. Met tijdig via media bekend maken dat vanaf 19.00 uur niet meer gereden zou worden. Maar wel met de mogelijkheid zo veel mogelijk mensen in de avondspits nog naar huis te kunnen brengen.

  Vanuit eigen ervaringen bij voormalig NZH werd er bij voorspelde weersomstandigheden als deze intensief en permanent overleg gepleegd met strooidiensten om busroutes en bushalten optimaal te strooien. Bovendien werden chauffeurs op dit soort omstandigheden voorbereid door een slipcursus met bussen. Alles om zo lang mogelijk de passiegier te kunnen vervoeren. En dat zou in deze situatie echt niet zijn om de bussen om 17.30 naar binnen te halen.

  • Burger zonder steunkousen op

   Het valt te hopen dat zij wel eerst hebben uitgecheckt, anders betalen zij nog voor het duwen van de bus.

Je bent nu offline