Frits van Dissel is door de leden van Hart voor Oegstgeest gekozen als lijsttrekker. (Foto: Chris de Waard).

HvO gaat voor zelfstandige toekomst Oegstgeest

Collegepartij Hart voor Oegstgeest (HvO) heeft sinds enkele dagen een vastgesteld  verkiezingsprogramma en een kandidatenlijst. De leden van HvO hebben zowel het programma 2018 – 2022 als de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 vastgesteld.

 

Dat verkiezingsprogramma is beknopt. In slechts vier pagina’s zet HvO de uitgangspunten uiteen. Belangrijkste voor de partij is een zelfstandig Oegstgeest. “Dus wel regionale samenwerking, maar geen fusie,” zegt fractievoorzitter Frits van Dissel die door de leden ook is gekozen tot lijsttrekker.

De partij wil verder dat Oegstgeest de schuldenlast verder afbouwt en gaat voor meer woonruimte voor ouderen en jongeren. Ook behoud van het dorpse karakter en het groen zijn belangrijk voor HvO dat verder tegen de komst van windmolens in of bij het dorp is.

Voorzitter Jaap van den Broek is blij met de inbreng van de leden van de partij: “Veel leden hebben de moeite genomen met kritische en opbouwende suggesties het programma verder aan te vullen. De vergadering was het er unaniem over eens dat voor Hart voor Oegstgeest de zelfstandigheid van onze gemeente de kern van het programma is.” Hart voor Oegstgeest wil geen fusie, maar wel intensief samenwerken in de regio: “Effectief en vooral op uitvoeringstaken,” zegt lijsttrekker Van Dissel.

Hart voor Oegstgeest gaat de verkiezingen in met een kandidatenlijst waarop twaalf kandidaten staan. De bovenste zes positief worden bekleed door respectievelijk Frits van Dissel op één, de raadsleden Karin Rosdorff en Jaap van den Broek op twee en drie en nieuwkomers Cocq Ouwerkerk, Raha Roshan en Maarten van Tol op de plaatsen vier, vijf en zes. HvO-wethouder Jos Roeffen is lijstduwer. Na de verkiezingen is hij niet meer beschikbaar voor een politieke functie. “Hij wil na deze drukke periode van zijn vrije tijd gaan genieten,” vertelt afdelingsvoorzitter Jaap van den Broek.

Het hele Verkiezingsprogramma Hart voor Oegstgeest 2018 – 2022 is hier te raadplegen.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×