(Foto: Annemarie van Dam).

Kerstbomenasiel bij Vrij Groen weer open

Kerstboomeigenaren die afgelopen januari hun boom bij het kerstbomenasiel van Vrij Groen brachten kunnen hun kerstboom weer ophalen. Dit jaar heeft 70% van de bomen het overleefd. Voor mensen van wie de boom overleden is, staat een weesboom klaar.

Op woensdag 3 januari 2018 gaat het kerstbomenasiel voor open voor nieuwe bomen. Ook dit jaar kunnen de bomen naar de Kunstweide Ommenabij aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Bij goed weer is het Vrij Groen kerstbomenasiel in januari elke woensdag- en zaterdagmiddag open, van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Voor mensen die hun boom na de feestdagen willen inleveren bij het kerstbomenasiel heeft Vrij Groen enkele tips: “Koop een verse boom met een grote, zware wortelkluit, maar géén Nordmann-spar. Laat de boom op een koele plek acclimatiseren als hij naar binnen gaat, en weer als hij na de kerst naar buiten gaat. Zet binnen de kerstboom niet bij de verwarming en niet direct op de vloerverwarming. Geef ruim water.”

Meer informatie en tips: www.vrijgroen.info.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×