Schaatsen én zwemmen voor een medaille tijdens Kids Winter Challenge

Op donderdag 28 december organiseren de Schaatshal Leiden en de Leidse zwembaden voor het eerst de Kids Winter Challenge, speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Deelnemers leggen schaatsend en zwemmend een parcours af. Wie de eindstreep haalt, krijgt een medaille.

Vanaf 13.00 uur wordt er gestart bij de Schaatshal Leiden aan de Vondellaan. Daar schaatsen de deelnemers eerst de ’Elfstedentocht’. Wie in alle elf Friese steden een stempel heeft gehaald, verwisselt de schaatsen voor zwemkleding.

 

 

In zwembad De Zijl ligt dan de waterhindernisbaan al te wachten. Hier kunnen de kinderen tussen 15.00 uur en 17.00 uur het parcours afleggen. Na het bereiken van de finish, is er vrij zwemmen in het recreatiebad.

Wie mee wil doen aan deze winteruitdaging kan voor negen euro een stempelkaart kopen bij de balie van de Schaatshal Leiden aan de Vondellaan 41 en bij zwembad De Zijl aan de Paramaribostraat 66. Op de dag zelf zijn de kaarten alleen nog verkrijgbaar bij de schaatshal.

Wie zelf geen schaatsen heeft, kan ze huren voor vier euro. Eigen schaatsen mogen ook. Handschoenen en een muts zijn verplicht. Deelnemers moeten verder in het bezit zijn van zwemdiploma A.

Op beide locaties kan publiek vanaf het restaurant naar de Kids Winter Challenge kijken. Beide locaties hebben een eigen parkeerterrein waar gratis geparkeerd kan worden. In de rest van de wijk geldt betaald parkeren. Met buslijn 56 en 183 is zwembad De Zijl vanaf de schaatshal bereikbaar.

Meer informatie staat op www.leidswater.nl/winter-challenge.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×