Petra Borst volgt op 1 januari Henny Keereweer op als voorzitter van het rode Kruis Leiden e.o. (Foto: PR).

Petra Borst nieuwe voorzitter Rode Kruis Leiden e.o.

Het districtsbestuur ’Hollands Midden’ van het Nederlandse Rode Kruis heeft Petra Borst per 1 januari aanstaande benoemd tot voorzitter van de afdeling Leiden e.o. Zij volgt hiermee Henny Keereweer op die sinds mei 2015 voorzitter was.

Petra Borst: “De rol van voorzitter zie ik als dienend en verbindend. Dat past bij het karakter van het Rode Kruis en bij mij als persoon. Mijn ambitie is om in een plezierige samenwerking met de vrijwilligers en het bestuur het Rode Kruis Leiden e.o. nog verder te laten ‘groeien en bloeien’ en de samenwerking op te zoeken met omliggende afdelingen.”

Petra Borst heeft aan de Universiteit van Leiden Nederlands recht gestudeerd en werkt als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie Amsterdam. Zij heeft een ruime bestuurlijke ervaring, onder meer als voorzitter van het VVD-bestuur Leiden, de Waterschapscentrale Rijnland en als gemeenteraadslid voor de VVD Leiden.

“Aan Petra Borst draag ik in het nieuwe jaar met een gerust hart de voorzittersfunctie over,” zegt de huidige voorzitter Henny Keereweer die binnenkort naar Zeeland verhuist. “Petra is een jonge vrouw met een groot netwerk in Leiden. Een ‘mensenmens’ met oog voor iedereen en scherp inzicht in onderlinge verhoudingen. Iemand die samenwerken voorop stelt. Ik ben superblij dat ze het stokje van mij overneemt,”zegt Keereweer die wel actief wil blijven voor het Rode Kruis. “Mogelijk ga ik iets op landelijk niveau doen.”

Het bestuur van het Rode Kruis Leiden e.o. bestaat per 1 januari 2018 verder uit Els Wardenaar (secretaris), Guus Broesterhuizen (penningmeester), Cor Kiers (evenementen), Jan-Peter van Alkemade (vrijwilligersmanagement), Jan de Vetten (respect en hulpbereidheid en gebouwenbeheer) en Ton de Roo (communicatie).

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×