VVD Voorschoten wil betere gladheidsbestrijding

De winterse buien die afgelopen weekeinde over Nederland trokken, zorgden niet alleen voor prachtige plaatjes maar ook voor veel verkeersoverlast. De VVD Voorschoten trekt aan de bel bij het college omdat veel wegen, fietspaden en trottoirs in Voorschoten zeer slecht begaanbaar waren.

Commissielid Bart Lavrijsen snapt niet goed waarom het zo mis ging: “De winterse buien waren stevig, maar wel ruim van te voren voorspeld. Wij hebben de indruk dat ondanks deze waarschuwingen de strooiwagens in Voorschoten pas later op maandag de weg op zijn gegaan. Dat is natuurlijk veel te laat.”

De VVD vraagt het college om nog eens kritisch naar de gladheidsbestrijding te kijken. Daarmee wil de partij dergelijke situaties in de toekomst zien te voorkomen. “Want ook in de winter moeten de wegen in Voorschoten veilig en begaanbaar zijn,” zegt Lavrijsen die verder constateert dat het in Leiden een stuk beter lukt om de wegen en fietspaden begaanbaar te houden: “Blijkbaar wordt in onze buurgemeente de gladheidsbestrijding op een andere manier toegepast.” 

Overigens is de VVD in Leiden helemaal niet zo tevreden over het Leidse veeg- en strooibeleid. Raadslid Dorien Verbree gaat er in de komende raadsvergadering vragen over stellen, omdat volgens haar vooral veel fietspaden maandagmorgen onbegaanbaar waren. Voor die waarneming kreeg ze volop bijval via onze website en de sociale media.

Opvallend genoeg kwamen er uit drie andere Leidse buurgemeenten, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude, vooral complimenten voor de veegploegen.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×