Scheltema Leiden is Huis van Overvloed tijdens bijzonder kerstdiner

Scheltema Leiden presenteert zaterdag in samenwerking met acteur Wilco Maas, zangkoor Mrs Darcy en theatergroep Domino het muziektheater BETHLEHEM huis van overvloed in herberg Scheltema. De helft van de beschikbare plaatsen is ter beschikking gesteld aan daklozen, al dan niet uitgeprocedeerde asielzoekers en cliënten van de ambulante zorg van de Gemiva-SVG Groep.

De naam Bethlehem betekent letterlijk ‘huis van brood’ of ‘huis van overvloed’. Scheltema Leiden wil zaterdag 16 december ook een huis van overvloed zijn. Voor iedereen. Een gezellige warme herberg. De Leidse acteur Wilco Maas vertelt het kerstverhaal, Mrs Darcy zingt en Domino speelt. Kokkin Karima van Meneerdekok zorgt voor een kerstmaal.

Wilco Maas speelde onder meer in de speelfilm ‘Lang leve de Koningin’, was acteur bij diverse gezelschappen, zoals Het Arsenaal en is in Leiden ook bekend van het duo Kuiper en Berbée. Ook heeft hij samen met acteur Jaap Metzlar de afgelopen jaren theatrale elementen toegevoegd bij concerten van diverse Leidse koren.

Mrs. Darcy werd opgericht in de zomer van 1995, door leden van het Leidse Studentenkoor Collegium Musicum. Aanvankelijk als kwartet, later werd het ensemble uitgebreid en sinds de zomer van 1999 bestaat het ensemble uit acht vrouwenstemmen. De naam van het ensemble is ontleend aan het boek ‘Pride and Prejudice’ van de Britse schrijfster Jane Austen. 

Domino is een theatergroep voor acteurs met een beperking en bestaat 23 jaar. Zij repeteert en speelt sinds 2006 in Scheltema Leiden. In dit pand zijn memorabele samenwerkingen ontstaan met PS theater en de Veenfabriek. De groep speelt voor een breed publiek. Ook werkt de groep samen met Scheltema Leiden, de horeca. Hier is Bethlehem een goed voorbeeld van.

Reserveren voor het bijzondere kerstdiner in Scheltema Leiden kan via domino.scheltema@gemiva-svg.nl of per telefoon op 06-50470779. Aanvang is om 19.00 uur.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×