Leerlingen van het Da Vinci College bij de kick-off van het project. (archieffoto: Emile van Aelst).

Da Vinci College genomineerd voor Duurzaamheidsprijs

Het Leidse Da Vinci College in de Kagerstraat is genomineerd voor de Zuid-Hollandse Duurzaamheidsprijs 2017. De school werd genomineerd vanwege het project waarbij leerlingen 654 zonnepanelen op het dak van de school plaatsten. Daarmee zorgen ze niet alleen voor een energie neutrale school, maar leveren ze ook duurzame energie aan Leiden in de periode dat de school gesloten is. De verkiezing wordt georganiseerd door D66 Zuid-Holland. Stemmen kan tot en met 6 januari 2018.

Er zijn drie projecten in de race om de titel binnen te slepen. Naast het Da Vinci College, zijn ook het Essenburgpark in Rotterdam en Wonen aan de Kreek in Oud-Beijerland genomineerd. Op de website over de verkiezing is te lezen wat de projecten bijzonder maakt en waarom ze zijn genomineerd.

Over het Leidse project schrijft de jury: “Dit is een mooi, eigen initiatief van leerlingen die bewust bezig zijn met duurzaamheid en de energietransitie. Ze leren daar ontzettend veel van, want het wordt een onderdeel van hun lesprogramma. Het heeft een mooie uitstraling en vervult een voorbeeldfunctie voor andere scholen. Het filmpje wat ze zelf gemaakt hebben, draagt daaraan bij.”

De jury bestaat uit hoogleraar klimaatverandering Pier Vellinga (voorzitter), Tobias Dander en D66-Statenlid Anneke Wijbenga. De winnaar wordt op 13 januari bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van D66 Zuid-Holland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×