Lichtjesavond op begraafplaats Zijlpoort

De traditionele lichtjesavond vindt vanavond weer plaats op begraafplaats Zijlpoort in Leiden. Van 17:00 tot 19:00 uur is de begraafplaats verlicht met fakkels en vuurkorven en kunnen de bezoekers een kaarsje aansteken voor de overledenen. Dit kan zowel bij de rustplaats als in de kapel. In de kapel staan voor de bezoekers warme chocolademelk, glühwein en kerstkransjes klaar. Ook kunnen bezoekers de vrijwilligers en bestuursleden ontmoeten.

Vanaf 1828 werden er lichtjesavonden gehouden op de begraafplaats naast de Zijlpoort. Op die avonden
werden de daar begraven familieleden herdacht door een sfeervolle verlichting en eventueel door het plaatsen van lampen, kaarsen of fakkels op het (familie)graf. Nadat de lichtjesavonden aan en aantal jaar niet hadden plaatsgevonden, is in 2016 besloten om die lichtjesavond weer te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×