CDA-wethouder Daan Binnendijk toont de nieuwe begrotingsapp van de gemeente Voorschoten. (Foto: PR).

Gemeentebegroting Voorschoten digitaal toegankelijk

Om de gemeentelijke begroting van Voorschoten digitaal toegankelijk en gebruiksvriendelijk te maken, werkt Voorschoten nu ook met een begrotings-app waardoor de dikke gedrukte papieren versie verleden tijd is.

Wethouder Daan Binnendijk (Financiën): “We willen inwoners op een toegankelijke manier informeren over de inkomsten en uitgaven van onze gemeente. We willen op een eenvoudige en transparante manier inzichtelijk maken wat we doen. Dat doen we aan de hand van de vragen: Wat wil de gemeente bereiken? Wat gaan we daarvoor doen? En wat mag dat kosten? Het is daarom goed om ook op deze wijze inwoners hierbij te betrekken en te informeren.”

“Voor veel mensen blijkt het een lastige en tijdrovende klus om deze informatie te halen uit de traditionele begroting, toch een behoorlijk dik boekwerk om door te bladeren. Daarom deze aanpak: we kiezen ervoor om de begroting voortaan digitaal beschikbaar te stellen,”zegt Binnendijk. “Dit doen we via een speciale begrotingsapp. Dit is een webapplicatie die iedereen makkelijk kan raadplegen vanaf tablet, laptop of smartphone.”

De teksten worden in de digitale begroting aangevuld met foto’s en graphics. “De begroting wordt hiermee ook visueel aantrekkelijker en nodigt uit tot lezen,” zo denkt de wethouder.

Klik hier op de link naar de begrotings-app voorschoten.begroting-2018.nl.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×