De top 11 van de kandidatenlijst van CDA Leiden. (Foto: CDA Leiden).

Kandidatenlijst CDA Leiden vastgesteld na kleine wijzigingen

Het CDA Leiden heeft gisteravond tijdens de ALV in Eetcafé Einstein de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 vastgesteld. Daarin zijn een paar wijzigingen opgetreden. De voorgestelde nummer 4 Patrick Meijer en nummer 5 Julius Terpstra zijn van positie gewisseld. Ook is er een student de top 10 in getorpedeerd.

Chris de Waard sprak met lijsttrekker Joost Bleijie van het CDA Leiden over de vastgestelde kandidatenlijst.

Lijsttrekker Joost Bleijie is tevreden over het verloop van de avond. “Het was volle bak. Leuk om zoveel CDA’ers bij elkaar te hebben. Veel mensen denken dat het CDA een stoffige partij is, maar dat is echt niet zo. Er waren ook veel jongeren aanwezig.”

De verrassing van de avond was de stijging van de 24-jarige geschiedenisstudent Jonathan Provoost. Op de conceptlijst stond hij nog 11e, maar de jongeren in de partij vonden dat er in een studentenstad als Leiden nog een student in de top 10 moet staan. Daarom stemden ze hem naar de 7e plek.

Bleijie vond het een goede ontwikkeling. “Ik kan me hier zeker wel in vinden. Het is een leuke, kundige kerel, die ook actief is bij onze jongerenorganisatie CDJA, de Universiteitsraad en een Leidse gezelschapsvereniging.” Het gevolg van het toetreden van Provoost in de top 10 was dat de nummers 7, 8, 9 en 10 een plaatsje doorschoven. Daardoor zou Arine Sijl op nummer 11 komen. Een vrouw uit de top 10 laten vallen vonden de leden echter geen goed idee. Daarom heeft Jan Botman, die een plekje hoger stond, in goed overleg besloten de nummer 11 op de lijst te worden. Een tevreden Bleijie: “Het is een mooie, uitgebreide, kundige en Leidse geworden met vier vrouwen en zes mannen in de top 10.”

De top vastgestelde lijst:

1.     Joost Bleijie
2.     Roeland Storm
3.     Josine Heijnen
4.     Julius Terpstra
5.     Patrick Meijer
6.     Sophie Brinkel
7.     Jonathan Provoost
8.     Stijn Hemel
9.     Eline de Boo
10.   Arine Sijl
11.   Jan Botman
12.   Wilbert van der Post
13.   Martijn van Nijnanten
14.   Jona Bootsma
15.   Raksha Khusial

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×