Nederlanders niet op de hoogte van verschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Uit een recent onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer.net, onder 1730 respondenten, blijkt dat maar liefst 53% van de ondervraagden aangaf dat een uitvaartverzekering hetzelfde is als een overlijdensrisicoverzekering, terwijl dit 2 compleet verschillende verzekeringen zijn.

De website kreeg regelmatig de vraag wat het verschil tussen beide verzekeringen was en dat was de reden om een onderzoek te starten naar de kennis van Nederlanders op dit gebied.

Verschil
Een uitvaartverzekering kun je afsluiten als je ervoor wilt zorgen dat je nabestaanden niet voor de kosten van jouw uitvaart hoeven op te draaien. De uitvaartverzekering sluit je dus af om de kosten van je uitvaart te kunnen betalen. Een overlijdensrisicoverzekering sluit je af voor je partner en hiermee zorg je ervoor dat je partner na jouw overlijden nog in hetzelfde huis kan blijven woning en de hypotheek kan blijven betalen. De uitkering van deze verzekering kan ook worden gebruikt om andere vaste kosten van te betalen. Bijvoorbeeld voor de huur van je woning of voor eventuele studiekosten van je kinderen.

Onduidelijkheid
Doordat meer dan de helft van de Nederlanders niet goed op de hoogte is van deze verschillen, is de kans groot dat men de verkeerde verzekering afsluit en hierdoor dus onbewust betaald voor een verzekering die ze eigenlijk niet nodig hebben.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×