(Foto: PR).

'1000 rondjes van Leiden' brengen mooi bedrag op voor Spieren voor Spieren

De ‘1000 rondjes van Leiden’ hebben zondag meer dan 4.100 euro opgebracht voor het goede doel Spieren voor Spieren. In de schaatshal Leiden legden ongeveer 120 schaatsers alleen of in estafettevorm 200 kilometer af. Bij de individuele rijders was Janina Wolf met afstand de sterkste in de slijtageslag van 8.000 keer pootje-over.

In totaal legden vijf mensen de afstand van een Alternatieve Elfstedentocht individueel af. De 34-jarige winnares Wolf is pas vier jaar geleden begonnen met schaatsen, daarvoor was ze vooral actief in het skeeleren. Ze rijdt enkel indoor, want ze houdt niet van natuurijs. Hans Huizinga werd tweede en Vincent Schenkelaars werd derde.

(Foto: Teun de Reede).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×