Avondje over geboorte, leven en dood van sterren bij Leidse Sterrewacht

De Sterrewacht Leiden sluit het jaar af met een avond over sterren. “Sterren stralen, maar niet altijd. Ze worden geboren in uitgestrekte gas- en stofwolken en beginnen dan te stralen. Afhankelijk van hun type leven ze lang en rustig of leiden een kort en heftig leven,” blikt Bert Cornelissen van de Werkgroep Leidse Sterrewacht alvast vooruit op de bijeenkomst. “Sterren doven aan het einde van hun leven langzaam uit of komen aan hun einde met een spectaculaire knal. In de meest extreme situaties blijft er dan alleen een zwart gat over.”

De avond op 28 december begint om 20.00 uur met een lezing door Wim Nobel. Daarna zullen de vrijwilligers van de werkgroep de bezoekers daarna de gelegenheid geven om de telescopen van de Leidse Sterrewacht te bezoeken en als het weer het toelaat ook naar de sterren te kijken.

De kosten van de avond bedragen 4.00 euro per persoon inclusief koffie of thee. Aanmelden kan via www.werkgroepleidsesterrewacht.nl.

 

Leiden sterrewacht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×