(Foto's: Gerry van Bakel).

Ervaringsverhalenbundel geeft vergeten jongeren een stem

Jaarlijks verblijven zeven- tot achtduizend kinderen en jongeren in maatschappelijke opvang waar ze het gevoel krijgen dat hun problemen genegeerd worden. Stichting Kinderpostzegels heeft samen met  Stichting Het Vergeten Kind, Defence 4 Children en Augeo Foundation het initiatief genomen licht te werpen op hun situatie. Het resultaat is een boek met zeven ervaringsverhalen die laten zien hoe het jongeren vergaat in opvanghuizen.


Gerry van Bakel in gesprek met jongeren die het boek overhandigden aan burgemeester Lenferink en Tessa Smets van Stichting Kinderpostzegels.

Burgemeester Lenferink nam het boek in ontvangst vandaag. Hij wist de aanbieders te vertellen dat tijdens zijn inventarisatietocht langs andere gemeentes hij vooral bijval hoort. Lenferink zegt dat iedereen het erover eens is dat er meer aandacht voor jongeren in de vrouwen- en maatschappelijke opvang moet komen.

Gerry van Bakel in gesprek met burgemeester Lenferink over het boek ‘Niets is voor altijd’ over de vergeten kinderen en jongeren in maatschappelijke opvang.

 

Het boek “Niets is voor altijd’ is digitaal beschikbaar op de website VeiligeToekomst.nl.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×