(Foto: Jan-Willem Broekema).

Stekje van Anna Paulownaboom Rapenburg geplant in Singelpark

Vorige week hebben de Vrienden van het Singelpark een bijzondere boom kunnen toevoegen aan de botanische collectie van het park langs de Leidse singels. De boom is feestelijk geplaatst op de Rooms Katholieke Begraafplaats Zijlpoort.

De boom is geschonken door een bewoners van het Rapenburg. De achtertuin van het pand moest in 2013 worden gesaneerd en daarbij moest de Anna Paulownaboom worden gekapt. De eigenaresse bracht een stekje van de vrij zeldzame boom naar de Kweektuin van het Singelpark bij Leiden Centraal waar het werd opgekweekt.

De Leidse dichter Leo van Zanen maakte voor de gekapte boom een treffend humoristisch gedicht dat hij ter plekke heeft voorgedragen.

De Anna Paulownaboom is oorspronkelijk afkomstig uit China maar inmiddels ook inheems in Nederland.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×