Nieuwjaarsduik bij de Tuin van de Smid: koud en leuk en volgend jaar weer

0

De Nieuwjaarsduik in het polderwater bij de Tuin van de Smid lokte wellicht niet de meeste deelnemers in het land, maar als enige echte Leidse duik stond het evenement wel garant voor enthousiaste ‘duikers’ die de kou met liefde trotseerden.

Gekleed in badpakken, zwembroeken, slippers en badjassen, en gewapend met handdoeken ging een twintigtal het water in. Na afloop de benen buiten afspoelen, binnen omkleden en een warm drankje. En een heus certificaat van deelname. Voor Tuin van de Smid eigenaren Sjaak en Barbera van de Geijn zit er niets anders op dan volgend jaar weer een Nieuwjaarsduik te organiseren.

Een reportage van Gerry van Bakel

 

Delen
LeidenWalk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.