(Foto's: Gerry van Bakel)

Nieuwjaarsduik bij de Tuin van de Smid: koud en leuk en volgend jaar weer

De Nieuwjaarsduik in het polderwater bij de Tuin van de Smid lokte wellicht niet de meeste deelnemers in het land, maar als enige echte Leidse duik stond het evenement wel garant voor enthousiaste ‘duikers’ die de kou met liefde trotseerden.

Gekleed in badpakken, zwembroeken, slippers en badjassen, en gewapend met handdoeken ging een twintigtal het water in. Na afloop de benen buiten afspoelen, binnen omkleden en een warm drankje. En een heus certificaat van deelname. Voor Tuin van de Smid eigenaren Sjaak en Barbera van de Geijn zit er niets anders op dan volgend jaar weer een Nieuwjaarsduik te organiseren.

Een reportage van Gerry van Bakel

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×