In het kerstbomenasiel kan iedereen de hele maand januari zijn of haar boom met kluit komen planten. (Foto: PR).

Kerstbomenasiel weer open voor nieuwe bomen

Het kerstbomenasiel van Vrij Groen is weer open. Voor het achtste jaar op rij kan iedereen zijn of haar kerstboom met kluit weer brengen en in december weer afhalen.

Op alle woensdagen en zaterdagen in januari kunnen kerstbomen tussen 13.30 uur en 16.00 uur in het asiel geplant worden. De Vrij Groen tuiniers verzorgen de bomen dan tot december. Bij afhalen betalen de eigenaren tien euro asielgeld, dat ten goede komt aan de Vrij Groen tuin. Niet alle bomen overleven, maar in het algemeen is er voor iedereen die een boom inlevert in december ook weer een boom beschikbaar.

Kerstboomverzorging
Een goede verzorging tijdens de kerst betekent een goede start in het kerstbomenasiel. Ideaal is een verse boom met een grote, zware wortelkluit. Géén Nordmann-sparren, want de ervaring leert dat die niet overleven. De boom kan op een koele plek acclimatiseren als hij na de kerst naar buiten gaat. Wie niet voor niets wil komen, controleert voor vertrek de kluit: ongeveer 10% van bomen die met pot verkocht worden, heeft nauwelijks wortels. Deze bomen worden niet geplant. Ook bomen waarvan de naalden dof en uitgedroogd zijn, maken helaas geen kans in het asiel.

Het kerstbomenasiel is gevestigd aan de Ommedijkseweg 30 in Leiden. Dat is de parallelweg langs de A44 richting Wassenaar.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×