Bibliotheek start met spreekuur formulierenhulp

Mensen die hulp nodig hebben bij online aanvragen van toeslagen, kwijtschelding of tegemoetkomingen, kunnen vanaf aanstaande maandag terecht in de bibliotheek in de Nieuwstraat. Op maandag 8 januari start  BplusC daar met het spreekuur formulierenhulp.

Het spreekuur wordt in samenwerking met Humanitas Thuisadministratie Rijnland georganiseerd. Tijdens het spreekuur staat een medewerker van Humanitas thuisadministratie klaar om bezoekers van het spreekuur te helpen met alle vragen bij het invullen van formulieren. Iedereen kan gratis van deze service gebruik maken. Het spreekuur formulierenhulp is wekelijks te bezoeken van 14.00-16.00 uur in locatie Nieuwstraat.

Humanitas Thuisadministratie ondersteunt mensen de thuisadministratie op orde te brengen en legt de nadruk op de begeleiding naar zelfredzaamheid. Openbare Bibliotheken, vertegenwoordigd door de Koninklijke Bibliotheek, hebben in een convenant met de Belastingdienst vastgelegd, burgers die niet digitaal vaardig zijn te ondersteunen met de E-overheid. In dit verband gaan BplusC en Humanitas Thuisadministratie in 2018, door het aanbieden van een spreekuur, ondersteuning bieden aan mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren.

Daarnaast worden de gratis cursussen Klik en Tik: computeren voor beginners en Digisterker: werken met de e-overheid gratis door BplusC aangeboden. Voor het invullen van de belastingaangifte en andere overheidsformulieren staat in elke BplusC bibliotheekvestiging een computer waar men gratis gebruik van kan maken.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×