Kjeld Nuis overtuigend naar Olympische Spelen

3

Zoeterwoudenaar Kjeld Nuis gaat in februari zijn debuut maken op de Olympische spelen in Pyeongchang. Hij zal daar de 1000 en 1500 meter rijden. Nuis kwalificeerde zich eind december tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) door beide afstanden te winnen.

De 28-jarige schaatser, die lid is van IJssport Vereniging Leiden (IJVL), won de 1000 meter zelfs in een recordtijd: met een tijd van 1.07,64 was er nog nooit iemand sneller op een ijsbaan op zeeniveau. De dag erna versloeg hij in een rechtstreeks duel Koen Verweij op de 1500 meter in een tijd van 1.43,48 Nuis is op beide afstanden regerend wereldkampioen.

Ook Kai Verbij uit Hoogmade plaatste zich voor twee afstanden. Hij vertegenwoordigd Nederland op de 500 en 1000 meter. Tijdens het OKT moest hij zich voor de 1000 meter nog afmelden met een blessure, maar later werd hij door zijn goede prestaties eerder het jaar op deze afstand alsnog aangewezen om naar de Olympische Spelen te gaan.

Leidse schaatsers

Namens IJVL kwamen ook Tjjmen Snel (1000 en 1500 meter) en Roxanne van Hemert (500, 1000 en 1500 meter) in actie, maar zij plaatsten zich niet voor de Olympische spelen.

Ook marathonspecialiste Lisa van der Geest probeerde zich op het OKT te plaatsen. Zij deed mee aan de 3000 en 5000 meter. Met een 14e en 7e klassering plaatste ook zij zich niet voor de Olympische Spelen. Twee dagen later werd ze wel tweede op het NK marathonschaatsen.

Delen
LeidenWalk

3 reacties

  1. Telkens lees je in de media de Zoeterwoudenaar Kjeld Nuis. Kjeld is een geboren Leidenaar die zijn eerste levensjaren doorbracht in een van de Karpers in de Leidse Merenwijk. Hij kreeg zijn eerste schaatslessen op zeer jonge leeftijd in de ijshal aan de Vondellaan. Later zijn de ouders met Kjeld en zijn broer verhuisd naar, ja hoor…. Zoeterwoude!!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.