Lisa van der Geest tijdens NK Marathon 2018. (Foto: Wichert Hoekert).

Schaatster Lisa van der Geest pakt zilver op NK marathon

De Leidse rechtenstudente Lisa van der Geest start 2018 met het zilver bij de NK marathonschaatsen in Utrecht. In de eindsprint kwam Van der Geest een paar honderdsten tekort op Irene Schouten. Het NK werd

Van der Geest schreef eerder in het seizoen, net als ploeggenote Iris van der Stelt, al twee marathons op haar naam. Op het NK lukte het Van der Stelt niet om samen met Van der Geest in de kopgroep te komen. Winnares Schouten had wel de luxe dat ploeggenote Carien Kleibeuker haar in de kopgroep vergezelde. In het laatste sprintduel kwam Van der Geest net te kort voor de overwinning.

Olympische Spelen

Twee dagen voor het NK Marathon probeerde Van der Geest zich nog te plaatsen voor de Olympische Spelen op de 3000 en 5000 meter. Met een respectievelijk 14e en 7e plaats lukte dat niet.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×