Graf van verzetsstrijder Irawan Soejono. (Foto: PR).

Rondleiding langs bijzondere graven op begraafplaats Groenesteeg

Op de historische begraafplaats Groenesteeg in Leiden wordt op zondag 14 januari om 14.00 uur een rondleiding langs graven van bijzondere personen georganiseerd. De historische begraafplaats en de Aula zijn die dag van 13.30 tot 16.00 uur opengesteld voor publiek. Na de rondleiding wordt er een documentaire vertoond van de Herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael, de manifestatie waarmee de Groenesteeg onlangs de publieksprijs van de Historische Vereniging Oud Leiden won.

Op begraafplaats Groenesteeg ligt de elite van Leiden van 1813 tot het einde van de vorige eeuw begraven ligt. De graven waar de rondleiding langsgaat zijn van de uitgever Brill, de ouders van Abraham Kuyper, de arabist Snouck Hurgronje, de stichtster van de Annakliniek Anna Groll, de familie De Koster van de Meelfabriek, de moeder van Vincent van Gogh, de jeneverfabrikant Hartevelt, de sterrenkundige Kaiser, de textielfabrikant Krantz, de historicus Fruin, de verzetsheld Irawan Soejono, de stadsarchitect Van der Paauw, de ‘redder van Leiden’ Diederik van Leyden Gael en de schilder Floris Verster.

De begraafplaats zelf is op alle dagen van de week overdag tussen 9.00 en 17.00 uur geopend. Meer informatie over de begraafplaats is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×