Echtpaar Freek en José Versteegen krijgen de Vrijwilligersprijs uit handen van Wethouder Kees den Ouden. (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude reikt vrijwilligersprijzen uit

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zoeterwoude werden ook dit jaar weer de Vrijwilligersprijs en het Jongerencompliment uitgedeeld. Voor Wethouder Kees den Ouden was het de laatste keer dat hij de prijs kon uitreiken. Hij verlaat na de komende gemeenteraadsverkiezingen de Zoeterwoudse politiek.

Dit jaar was het niet één maar twee vrijwilligers die de Vrijwilligersprijs in ontvangst mochten nemen. Het echtpaar José en Freek Versteegen ontvingen de prijs voor hun jarenlange vrijwilligerswerk in de Zoeterwoude sportwereld en de kerk. Het was tot op het laatste moment een grote verassing voor de Versteegens. Na een etentje waren zij door hun kinderen, Bas en Renske, met een smoes meegenomen naar de receptie op het gemeentehuis, alwaar zij de prijs uitgereikt kregen.


Robbert Beurse sprak met wethouder Kees den Ouden, winnaar Freek Versteegen en zoon Bas.

Na de uitreiking van de Vrijwilligersprijs was het de beurt aan de Jeugdadviesraad om hun Jongerencompliment uit te delen. Zij gaven het compliment aan Jeffrey van de Ven. Van de Ven zet zich al jaren vrijwillig in voor voetbalvereniging Meerburg in Zoeterwoude-Rijndijk. Momenteel is hij hoofdtrainer van de jongste spelers van de club.


Robbert Beurse sprak met Simone Coene (voorzitter van de JAR) en Jeffrey van de Ven.

In haar nieuwjaarstoespraak blikte burgemeester Liesbeth Bloemen kort terug op de afgelopen jaarwisseling. De schade door vuurwerk bleef weliswaar beperkt tot 1250 euro, maar “iedere euro hiervoor is zonde geld”, aldus Bloemen.
Zoeterwoude groeit: er kwamen meer inwoners en woningen bij en die trend lijkt zich voort te zetten in 2018. Over de samenwerking met buurtgemeenten zei Bloemen niet te verwachten dat “misschien wat minder zelf aan het stuur zitten dan wanneer we het zelf zouden doen” een punt van discussie zal vormen. Tot slot lijken de ondergrondse afvalcontainers die Bloemen eigenlijk al eerder in het dorp had willen zien er in 2018 toch echt gaan komen. “Minder restafval, meer grondstoffen” sprak de burgemeester uit als wens voor het komende jaar.


Robbert Beurse sprak met burgemeester Bloemen over 2018.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×