Leiden Atletiek wil dit voorjaar drie Race Runners aanschaffen. (Foto: Leiden Atletiek).

Leiden Atletiek start met RaceRunning

Leiden Atletiek wil nog dit voorjaar starten met een nieuw aangepast atletiekonderdeel voor kinderen tussen ongeveer acht en de twintig jaar met een lichamelijke beperking. Het gaat om RaceRunning. Dat is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen, maar wel met een zadeltje en een borststeun.

De racerunner is  geschikt voor kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen. Mensen dus die in het dagelijks leven een rollator, krukken of rolstoel gebruiken om zich voort te bewegen. Sommige atleten kunnen wel zelfstandig lopen, maar struikelen en vallen gemakkelijk als zij rennen. Ook voor hen is de RaceRunner een uitkomst.

Bij de Atletiek Unie is RaceRunning één van de speerpunten. Er zijn nu in Nederland twaalf atletiekverenigingen die aan RaceRunning doen. Het is de bedoeling dit aantal uit te breiden naar 35 verenigingen. Leiden Atletiek wil het zo snel mogelijk opstarten en is daardoor met enige spoed op zoek naar sponsoren om een bedrag bij elkaar te krijgen van 2.500 euro. Het Foppe Fonds en het NSGK leggen daar elk het zelfde bedrag bij. Met 7.500 euro kan de club drie Race Runners aanschaffen inclusief het onderhoud.

Wij mee wil helpen om RaceRunning bij Leiden Atletiek mogelijk te maken, kan ook zelf een bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL 27 INGB 0008 5690 96 ten name van Leiden Atletiek onder vermelding van RaceRunning.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×