SP Leiden wil fietsverbod op weekmarkt

Vanavond dient de SP Leiden een voorstel in om fietsen op de markt te verbieden. “Fietsers die op woensdagen en zaterdagen over het marktgebied in het centrum rijden zijn veel bezoekers en ondernemers een doorn in het oog,” weet fractievoorzitter Julian van de Kraats van de SP Leiden die daarom wil dat de gemeente via een verkeersbesluit bepaalt dat fietsen op de markt echt verboden wordt.

Nu staan er ook vaak borden aan het begin van het marktterrein, maar de oproep om op marktdagen niet in het gebied te fietsen heeft de status van een verzoek. Er kan niet worden opgetreden tegen mensen die toch in de pedalen klimmen.

Van der Kraats heeft niet de illusie dat de gemeente via zo’n verbod, als de raad met het voorstel instemt, daadwerkelijk een einde kan maken aan het fietsen op de markt. Wel denkt hij dat het met zo’n verbod voor ondernemers op de markt makkelijker wordt om overtreders aan te spreken.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×