(Foto: Xenia Runners).

Xenia Runners zoeken deelnemers aan Leiden Marathon

De Xenia Runners doen ook dit jaar weer mee aan Leiden Marathon om geld op te halen voor jeugdhospice Xenia. Door een actiepagina aan te maken kunnen deelnemers zich laten sponsoren. Het bedrag dat daarmee wordt opgehaald komt geheel ten goede aan de zorginstelling. Vorig jaar liepen de Xenia Runners met Leiden Marathon 15.060,87 euro bijeen.

Dit jaar kunnen deelnemers naast hardlopen de afstanden van Leiden Marathon ook wandelen. Het evenement vindt plaats op 26 en 27 mei. Meedoen met de ‘Xeniarun’ kan via de website doneren.xenialeiden.nl. Op deze site zijn alle acties voor Xenia vermeld en heeft iedere deelnemer van een actie een eigen actiepagina. Via www.marathon.nl kan worden ingeschreven voor de Leiden Marathon.  Bij ‘naam op startnummer’ wordt vervolgens ‘voornaam voor Xenia’ ingevuld. Zo zijn de Xenia Runners tijdens het evenement te onderscheiden van de andere lopers.

Xenia

Xenia is een zorginstelling voor jongeren en jongvolwassenen met een levensbedreigende ziekte. Door hun ziekte hebben zij in veel gevallen intensieve, verpleegtechnische en medische zorg nodig. De zorgverlening binnen Xenia wordt in een huiselijke omgeving geboden en komt zo het ‘dichtst bij thuis’. Voor het draaiende houden van dit huis is elk jaar weer enorm veel geld nodig.

Leiden Maatschappij Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×