(Foto's: Emile van Aelst).

CDA Walenkamp Award naar twee Leidse Ondernemers

Het CDA Leiden heeft vanavond op de nieuwjaarsreceptie de jaarlijkse Walenkamp Award uitgereikt aan twee Leidse ondernemers: Hotel Van der Valk Haagse Schouw en Albert Heijn XL aan het Bevrijdingsplein. Beiden organiseerden afgelopen kerstperiode belangeloos een lunch voor eenzame ouderen uit de wijk.

Chris de Waard sprak met CDA-lijsttrekker Joost Bleijie, supermarktmanager Eef van Craaikamp van AH XL en met general manager Frans Schohaus van Hotel Leiden over de Joop Walenkamp Award.

Chris de Waard sprak met CDA-lijsttrekker Joost Bleijie en met de twee winnaars. (Video: Hans Stauttener).

Met de  Walenkamp Award onderscheidt het CDA personen of organisaties in de stad die op een bijzondere manier de kracht van de Leidse samenleving hebben laten zien of op een bijzondere manier bijdragen aan ‘Leiden, stad van ontdekkingen’. De Walenkamp Award is genoemd naar oud-CDA-wethouder Joop Walenkamp (1949-1997). Met de prijs wil het CDA Leiden ook het gedachtegoed van Walenkamp eren.

Lijsttrekker Joost Bleijie over de twee winnaars: “Wij vinden het echt bijzonder dat twee multinationals omkijken naar eenzame ouderen in hun wijk en dat ze voor hen een speciale lunch georganiseerd hebben. Een bijzondere geste in een tijd dat eenzaamheid onder ouderen om actie vraagt. Als wethouder in Rotterdam heeft onze huidige vice-premier Hugo de Jonge is een campagne gestart om ouderen in Rotterdam eens in het jaar te bezoeken. Simpelweg omdat mensen die de stad hebben opgebouwd niet in anonimiteit hun oude dag mogen slijten. Dat geldt ook voor Leiden.”

Bleijie: “Wat het CDA betreft benutten we komende periode om eenzaamheid onder Leidse ouderen op eenzelfde manier te bestrijden. Mensen die Leiden hebben gemaakt tot wat het nu is mogen niet in eenzaamheid wegkwijnen. Het Haagse Schouw en Albert Heijn XL hebben hier niet op gewacht en hebben ouderen belangeloos een mooie lunch aangeboden. Een mooie blijk van de kracht van de samenleving. En een mooi voorbeeld dat we wat betreft het CDA vol enthousiasme moeten volgen.”

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ook scheidend raadsleden Moniek van Sandick en Klaas de Vries nog een keer in het zonnetje gezet.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×