College haalt bakzeil: Rembrandtbrug wordt niet bruin geverfd

10

De Rembrandtbrug over het Galgewater wordt niet bruin geverfd. Dat heeft wethouder Laudy aan het einde van de middag bekend gemaakt. Het college geeft daarmee gehoor aan de enorme weerstand die er de afgelopen tijd is ontstaan tegen het plan om de onlangs opgeknapte brug te voorzien van historische kleuren volgens het Leidse bruggenplan.

Chris de Waard sprak met wethouder Laudy over de nieuwe kleur die de Rembrandtbrug komend voorjaar zal krijgen.

Voor alle bruggen in Leiden is de afgelopen tijd een kleurenplan opgesteld. Doel is om de bruggen zoveel mogelijk te voorzien van de historische kleuren. Daartoe wordt doorgaans een stukje brug kaal gemaakt om te kijken welke kleur verf er ooit op heeft gezeten. Bij de Rembrandtbrug kon dat niet. De brug is niet historisch, maar werd in 1983 pas gebouwd. Dat de brug toch zou worden overgeschilderd volgens het kleurenplan heeft te maken met de uitstraling die de gemeente wil in de binnenstad.

De bruine kleur die eerder in beeld was heet in jargon ‘taan’. Laudy heeft nu besloten om binnen dat taan-spectrum op zoek te gaan naar een lichtere kleur en dat is gelukt. De kleur waarvoor nu is gekozen zit tegen geel aan. “Zo dicht mogelijk bij wit,” geeft Laudy toe. Lang heeft hij waarschijnlijk niet hoeven zoeken. De Morspoortbrug die op steenworp afstand ligt, is vorig jaar ook in de gele taankleur beschilderd.

 

Delen

10 reacties

  1. Jammer, had verwacht dat het college naar de actiegroep had geluisterd en de brug had gesloopt en de oude pontjes terug zou brengen.

  2. Wat een leugenaar die Laudy. Eerst zegt ie veel mensen te hebben gesproken over de kleur (licht), later zegt ie niet te hebben gecommuniceerd. Kortom de heren hebben dat gewoon weer onder elkaar bekokstoofd. Relingen, schilderkleurtjes, straks komt het college in mijn achtertuintje kijken welk soort zand in het zandbakje van de kinderen moet komen. Tijd zat schijnbaar op het gemeentehuis om zich met dit soort futiliteiten bezig te houden.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.