(Foto's: Reanne van Kleef).

Leidse Restaurantweek trapt af met cocktails, oesters en gin

De negende editie van de Leidse Restaurantweek werd gisteren afgetrapt bij Art & Aperitief aan Marktsteeg 10. Naast de succeswensen van de organisatie, kregen de deelnemende restaurateurs meteen de gelegenheid om inspiratie op te doen voor de bereiding van cocktails, oesters en verschillende soorten gin. De Leidse Restaurantweek gaat 22 januari van start met aanbiedingen bij de 38 deelnemende restaurants.


Reanne van Kleef sprak met organisator Lawrence Armitage van Leids Lekker en kunstenaar Casper Faassen over de aftrap van de Leidse Restaurantweek.

“Met het thema aperitief verwacht ik dat we deze editie weer iets nieuws hebben. Ik hoop dat de restaurateurs daar weer hun eigen draai aan geven en dat we weer een mooi lokaal event hebben”, zegt organisator Lawrence Armitage van Leids Lekker.

Art & Aperitief

In het kader van het thema zocht de organisatie de samenwerking met kunstenaar Casper Faassen gezocht, die vervolgens Art & Aperitief organiseerde in Marktsteeg 10. Faassen: “We hadden net dit pand verbouwd, met ateliers en ruimtes waar we van alles willen doen. Het liefst op cultuur gericht en ik vind dat eten daar ook bij hoort. De match met de restaurantweek is daarom erg leuk.”

Naast de tentoonstelling waar Faassen werk toont dat normaal niet te bezichtigen is en een pop-up cocktail bar, kent iedere dag een andere invulling. Van Marijn Rademaker, eerste solist van het Nationale Opera & Ballet tot een signeersessie van Ilja PfeijfferArt & Aperitief is geopend van donderdag 18 t/m zondag 21 januari.

Reserveren

Reserveren voor een lunch of diner tijdens de restaurantweek tegen een speciale prijs kan via www.leidserestaurantweek.nl. Daar zijn ook alle deelnemende restaurants en hun speciale menu’s te vinden.


Casper Faassen in gesprek met Gideon Roggeveen van Cultuur071 over de deelname van Marksteeg 10 aan de restaurantweek

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×