Terras restaurant Aan de Rijn door gemeenteregels in de Rijn

11

De vijf centimeter dikke reling van de terrasboot van restaurant Aan de Rijn is verwijderd. “Na een lange strijd met de gemeente mogen wij sinds 1 januari geen reling meer om onze boot,” begint eigenaar David Zock. “Omdat die het zicht op de kade en de gracht zou wegnemen. Dat is toch niet uit te leggen.”

Zok vindt het puur ondernemertje pesten wat de gemeente hier doet. “Ik heb er echt geen woorden voor. Kijk wat het resultaat is. Een tafel ligt met stoelen en al in het water. Moeten we nu iedere week nieuwe tafels en stoelen gaan kopen? Wie gaat dat betalen? Bedankt gemeente Leiden en burgemeester Lenferink.”

Delen

11 reacties

 1. Geen reling op een boot lijkt me gevaarlijk voor bijvoorbeeld kleine kinderen, maar wie ben ik.
  Wat mag wel?…een transparante perspex glaswand misschien een optie? Of de tafels en stoelen vastlassen aan de boot?
  Succes!

 2. Michiel Hoogland

  Een boot zonder reling lijkt mij gevaarlijk voor kinderen bijvoorbeeld,maar wie ben ik. Wat mag wel?…Een transparante perspex glaswand misschien een optie? Of tafels en stoelen vastlassen aan de boot?

 3. Een ex leidenaar op

  Alles moet wijken voor het “ mooie” plaatje van de stad. Het is een mooie stad, ben wel heel erg blij dat ik mocht/kon verhuizen!!!
  Ik kom er wel als toerist, naar de mooie kades kijken ????
  Schaamte voor het bestuur van Leiden.

  • Joop J.Gijsman op

   Wat een bemoeizucht, de Gemeente is wel aansprakelijk bij een ongeval of schade. Zijn de stoelen, de parasols en de outfit van de bediening al goedgekeurd?

 4. Je zal maar een machteloos ambtenaartje zijn die graag wat in de melk te brokkelen wil hebben. Dan zoek je dus een niet bestaand probleem, maakt er een case van en hakt knopen door. Nu kan die slappe zak zijn vrouw trots laten zien hoe belangrijk hij wel is, in Leiden. “kijk schat, op die terrasboot was een reling zodat de mensen en de meubels niet in het water konden vallen. Niemand had er nog over geklaagd maar ik bewaak de schoonheid van de stad en daar moet soms iets anders voor wijken. Ja, ook wat veiligheid!” En dan troont hij haar trots en vol van zichzelf mee naar de Koornbrug. “Dit wordt mijn volgende projectje en hiermee zal ik zeker in de Leidse geschiedenisboekjes terechtkomen. Zie je die daken op die pilaren? Dat ontneemt je een heleboel zicht.Buiten willen we de lucht vrijelijk kunnen zien, nietwaar? Dit moet dus weg en ik stel een eenvoudige staalconstruktiebrug voor die wat meer doorkijk geeft in plaats van dit massieve ding. Mooi toch?” Ik hoop dat daarop zijn vrouw hem een flinke duw geeft onder het roepen van “je staat me in het zicht!”

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline