Het terrasmeubilair van Aan de Rijn ligt door het ontbreken van een reling nu deels in de Rijn. (Foto: David Zock).

Terras restaurant Aan de Rijn door gemeenteregels in de Rijn

De vijf centimeter dikke reling van de terrasboot van restaurant Aan de Rijn is verwijderd. “Na een lange strijd met de gemeente mogen wij sinds 1 januari geen reling meer om onze boot,” begint eigenaar David Zock. “Omdat die het zicht op de kade en de gracht zou wegnemen. Dat is toch niet uit te leggen.”

Zock vindt het puur ondernemertje pesten wat de gemeente hier doet. “Ik heb er echt geen woorden voor. Kijk wat het resultaat is. Een tafel ligt met stoelen en al in het water. Moeten we nu iedere week nieuwe tafels en stoelen gaan kopen? Wie gaat dat betalen? Bedankt gemeente Leiden en burgemeester Lenferink.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×