(Artist Impression van de nieuwe Valkbrug: Ney&partners i.s.m. Marseille Buiten).

Vervanging Valkbrug bij Lammermarkt begonnen

De Valkbrug die het Schuttersveld met de Molenwerf verbindt wordt de komende anderhalf jaar vervangen. De huidige noodbrug werd in 2002 aangelegd en zou oorspronkelijk enkele jaren blijven liggen. Dat werden er uiteindelijk vijftien.

Chris de Waard voer mee en vroeg onderweg aan wethouder Laudy onder andere naar het ontwerp van de nieuwe Valkbrug.

“In mei 2019 moet de nieuwe brug die uit vier delen gaat bestaan, klaar zijn”, vertelde directeur Peter van Kempen van Van Boekel Bouwen Infra tijdens een vaartochtje naar de bouwplaats waar in de stromende regen het bouwbord door wethouder Laudy werd onthuld. Althans, dat was de bedoeling (zie video).

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×