Vervuilingsbron GenX in drinkwater Dunea bekend

De concentraties GenX die Dunea aantreft in haar drinkwaterbron zijn afkomstig van een bedrijf uit Helmond. Dat blijkt uit onderzoek van de waterschappen Aa en Maas en De Dommel. Het bedrijf had zichzelf eerder al gemeld bij het waterschap.

Naast het bedrijf uit Helmond hebben de Brabantse waterschappen nog twee vervuilingsbronnen op het oog. Daar wordt nu aanvullend onderzoek naar gedaan. Uit eigen metingen van het waterbedrijf bleek al dat de concentraties GenX in de Afgedamde Maas, de drinkwaterbron van Dunea, niet afkomstig konden zijn van Chemours in Dordrecht.

Wim Drossaert, algemeen directeur van Dunea: “Wij zullen ons voor onze klanten blijven inspannen om verontreinigingen van drinkwaterbronnen tegen te gaan. Ik ben dan ook blij dat door goede samenwerking tussen waterbedrijven, Rijkswaterstaat en de waterschappen nu één vervuilingsbron is gevonden en ik roep de andere bedrijven op zich ook te melden. Zo kan er gezamenlijk naar een passende oplossing worden gezocht. Het is tenslotte in ieders belang dat drinkwaterbronnen in Nederland van goede kwaliteit zijn en blijven.”

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×