(Foto's: Emile van Aelst, video: Hans Stauttener).

Jos Olsthoorn van GroenLinks Leiden is het beste Raadslid van 2017

Afgelopen vrijdagavond is tijdens de nieuwjaarsborrel van D66 Leiden in een afgeladen Koetshuis de Burcht GroenLinks-raadslid Jos Olsthoorn op het schild gehesen. Hij werd gekozen tot Leids Raadslid van het Jaar 2017 door een onafhankelijke jury bestaande uit oud-politici en journalisten. De genomineerden werden toegesproken door D66 Tweede Kamerlid Paul van Meenen. Voorafgaand aan die uitreiking, koos D66 Leiden ook nog hun eigen vrijwilliger van het jaar.

Sleutelstad maakte een videoverslag van de verkiezing van het Leidse Raadslid van het Jaar. (Video: Hans Stauttener).

De twee andere genomineerden waren de raadsleden Eric Krijgsman van D66 Leiden en Roeland Storm van het CDA Leiden. Voor scheidend fractievoorzitter Jeffrey van Haaster van D66 Leiden was er een oeuvreprijs. Hij verlaat na de verkiezingen de Leidse politiek, maar sluit niet uit dat hij over vier jaar wel weer terug wil keren. “Ik sla een keertje over,” aldus van Haaster. Een andere Leidse D66-er die een terugkeer in de Leidse gemeentepolitiek niet uitsluit is Paul van Meenen. Het Tweede Kamerlid zat eerder al tien jaar in de Leidse raad en wil best terugkeren als zijn kamerlidmaatschap er over enkele jaren op zit.

Reanne van Kleef sprak met winnaar Jos Olsthoorn, de twee andere genomineerden, de juryvoorzitter en met D66-fractievoorzitter Jeffrey van Haaster die werd verrast met een oeuvreprijs voor zijn politieke werk.

Sleutelstad TV zond de bekendmaking en de prijsuitreiking live uit.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×