(Archieffoto: Reanne van Kleef).

De Zijl Zwemsport klimt naar plek 4

Na donderdagavond al te hebben gewonnen in en van Amersfoort, hebben de waterpoloërs van De Zijl Zwemsport zaterdag ook de tweede wedstrijd van het weekeinde gewonnen. Net als in Amersfoort was het verschil in Nijverdal tegen Het Ravijn slechts één doelpunt, maar dat is natuurlijk wél voldoende voor de winstpunten. De dubbele zege zette De Zijl stevig op de vierde plaats met drie punten voorsprong op Polar Bears en Het Ravijn.

De eerste helft in Nijverdal ging volkomen gelijk op. Beide kwarten kregen een eindstand van 2-2. In het eerste kwamen de Leidse doelpunten op n aam van Jasper Haasnoot en Omar Qachach. In het tweede deel scoorde Tom Nederend twee keer. Rust dus 4-4.

De Zijl kwam prima uit de kleedkamer en namen door treffers van Stan van Ruiten en Tim van der Meer een 4-6 voorsprong. Het Ravijn had daar geen antwoord op. Dat kwam echter wél in het laatste kwart. Met drie doelpunten op rij kwam de thuisploeg op 7-6 en even wankelde De Zijl. Met name Omar Qachach had echter nog wat over en met twee treffers bepaalde hij de eindstand op 7-8.

Het Ravijn-De Zijl: 7-8 (2-2, 2-2, 0-2 en 3-2).
Doelpunten De Zijl: Omar Qachach 3, Tom Nederend 2, Stan van Ruiten en Tim van der Meer.