Gemeente beloont vuurwerkopruimers met buurtcheque

De gemeente Leiden heeft drie buurtcheques beschikbaar gesteld voor Leidenaren die na de jaarwisseling meehielpen hun eigen buurt zo snel mogelijk weer schoon te krijgen. Van alle buurten die meededen met de vuurwerkopruimactie werden een aantal vertegenwoordigers uitgenodigd op het stadhuis. Ze mochten ideeën voor hun buurt indienen en maakten kans op een bijdrage van 500,00 euro per idee.

Wethouder Paul Laudy (Openbare Ruimte) reikte de rijzen uit. Volgens hem is het heel belangrijk voor de stad dat mensen helpen het vuurwerk zo snel mogelijk weer op te ruimen. “Het zorgt voor een schone stad, meer veiligheid en samenhang in de wijk. Dat vinden we hartstikke leuk en daarom hebben we een aantal prijzen verloot.”


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy (Openbare Ruimte) over de vuurwerkopruimactie.

Door middel van een loterij werd bepaald welke drie initiatieven de cheque zouden krijgen. De Leidse Schans won zelfs met twee ideeën. In hun relatief nieuwe wijk willen de bewoners fietsenstallingen plaatsen en een BBQ organiseren. De andere winnaar was de Jacob Catslaan. De bewoners van die straat ruimen al 25 jaar lang ieder jaar vuurwerk op. De prijs wordt gebruikt om krokussen aan te gaan planten.


Ria Post, Arno Martens (Leidse Schans) en Claas Griffioen (Jacob Catslaan) over hun prijzen en het opruimen van vuurwerk.

Niet iedereen ging er met een prijs vandoor, maar de aanwezigen vonden het leuk om persoonlijk bedankt te worden door het stadsbestuur. Ook was het een goede gelegenheid om problemen die optraden tijdens de jaarwisseling nog even aan te kaarten. Vooral in de Kooi werd de wijkagent gemist, daar was toch wel het één en ander vernield. Buurtvader Hajji Mansour van het Jacques Urlusplantsoen vond het jammer dat ze de prijs waren misgelopen. Hij had graag een picknicktafel voor de buurt aangeschaft. Des te meer reden volgens hem om volgend jaar wéér mee te doen.


Buurtvader Hajji Mansour van het Jacques Urlusplantsoen over de vuurwerkopruimactie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×