(Foto's: Gerry van Bakel).

Burgemeester Lenferink opent Nationale Voorleesdagen in de Merenwijk

Ssst… de tijger slaapt. Burgemeester Lenferink heeft de kleuters aan zijn voeten in de locatie van BplusC in de Merenwijk. Hij leest het verhaal niet voor, hij draagt het voor en heeft voor de gelegenheid zelfs een eigen tijgertje meegenomen om de kinderen optimaal te betrekken bij het verhaal.

Volgens Marie Mattijssen, projectleider Bibliotheek Onderwijskansen bij BplusC, is dat de beste manier om voor te lezen. Zij raadt ouders aan minimaal een kwartiertje per dag voor te lezen. Goed voor de taal van het kind, voor de emotionele ontwikkeling, stimulans voor de fantasie en nog veel meer. Maar vooral elke dag een heel erg fijn moment samen voor ouder en kind.

Gerry van Bakel in gesprek met burgemeester Lenferink bij de opening van de Nationale Voorleesdagen.

Gerry van Bakel in gesprek met Marie Mattijssen, projectleider Bibliotheek Onderwijskansen bij BplusC.

De Nationale Voorleesdagen duren tot 3 februari. Op alle locaties van BplusC zijn activiteiten gepland. Op de website van BplusC staat meer informatie.

Cultuur Leiden Leiderdorp Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×