Treinverkeer plat na ongeluk op spoor bij Leiden Centraal

75

Omstreeks 17.00 uur vanmiddag is op Station Leiden Centraal een persoon voor een trein beland. Het is nog niet bekend hoe dit kon gebeuren en ook niet hoe het slachtoffer er aan toe is. Al het treinverkeer van en naar Leiden Centraal is gestremd. De NS meldt dat er tot 20.00 uur geen treinen rijden.

Update: Nadat in eerste instantie werd gesproken over een ongeval, bleek het later te gaan om een zelfdoding waarbij het slachtoffer is overleden.

Delen

75 reacties

 1. Man Dyy

  Beste sleutelstad. Ik word echt misselijk van het feit dat jullie een foto plaatsen waarop te zien is dat het slachtoffer nog gereanimeerd wordt. Wij Rhobin Suzanne en ik waren er bij. Hebben gezien dat de hulpdiensten kwamen, de zwarte hekken naar boven werden getild, de callimiteiten container werd geplaatst en de lijkkoffer erbij kwam… het is allemaal heel heftig en niemand zit te wachten op zo een foto! Zeker niet als familie en naasten waarschijnlijk nog niet eens zijn ingelicht dat iemand die ze lief hebben iets vreselijk is overkomen! Denk even na voordat je dit soort fotos voor de sensatie plaatst!!! Ook voor de omstanders die er zijn!

  • Helemaal mee eens. Ik kan niet onder woorden brengen hoe ZIEK ik word van het feit dat jullie zulke respectloze foto’s plaatsen. Letterlijk over de rug van een overleden persoon. Kom op Sleutselstad, waar blijft blijk van ENIGE journalistieke normen?!

 2. Pascal Groen op

  Ik vermoed dat de persoon op het perron iemand is die onwel is geworden na de gebeurtenissen. Maar op de andere foto zie je wel een slachtoffer onder de trein liggen. Beide foto’s zijn absoluut niet nodig en zorgen voor dit soort onduidelijkheden en berichten. Ik zou als bekende de persoon op het perron eventueel zelfs kunnen herkennen aan kleding en tas!? Dergelijke foto’s verwijderen en in toekomst niet meer plaatsen lijkt me verstandig Sleutelstad.

 3. Is de persoon gevallen of geduwd? Heeft de persoon het overleefd? Er staat dat er nog niet duidelijk is hoe het is gebeurt en hoe het slachtoffer er aan toe is… Ik denk aan de na bestaanden…….

 4. Schudthethoofd op

  Inmiddels een stroom aan commentaar op de door Sleutelstad geplaatste foto – en de redactie laat de foto gewoon op de site staan. Geen respect voor nabestaanden. Misselijkmakende journalistiek. Gemeenteraad: ik zou die keuze voor Sleutelstad als lokale omroep nog maar eens heroverwegen.

 5. Waarom die woede over de foto? Je ziet helemaal niks! En de persoon op het perron, is, zoals hier al iemand schreef, vermoedelijk een onwel geworden vrouw. Tasje staat nog naast haar.
  En een reanimatie zie ik al helemaal niet. Opgewonden doen om niks dus.

  • Pascal Groen op

   ik wilde er het niet benadrukken, maar de politiemensen staan niet zonder reden met een plastic zeiltje naast de trein om een gebied af te schermen en ik heb zelf de lijkwagen voor het station zien staan.

   • Ja dus? Ik zie een plastic zeiltje…
    En de persoon op het perron kan anybody zijn.
    Laten we aan de machinist denken. Die heeft er echt een trauma bij.

    • Pascal Groen op

     het gaat niet om persoon op het perron, dat is iemand anders dan de persoon onder de trein die dus op foto met zeiltje zichtbaar is. Sleutelstad moet deze foto’s gewoon verwijderen.

  • Stel je voor dat dit om een geliefde van jou gaat. En je ziet die foto van de trein. Volgens mij zie je daar wel degelijk wat op.
   En waarom die vrouw die inderdaad mogelijk identificeerbaar is laten zien? Voor het dramatisch effect? Het is gewoon niet nodig en respectloos.

   • Als je niet zo nieuwsgierig was, had je deze website niet bezocht Anne. Blijkbaar zocht je toch wat sensatie.
    Dus respectloos ben je zelf misschien ook een beetje??

    • Ik kom op een website voor nieuws, niet om foto’s te bekijken die elk weldenkende journalist en gerespecteerde nieuwssite niet zouden plaatsen.

 6. Karolina Misiewicz

  Ik sluit me aan bij bovenstaande reactie, totaal respectloos om die foto te plaatsen. Net zoals het maken van die foto’s overigens. Haal het weg, het is erg genoeg wat er gebeurd is en beelden erbij zijn niet nodig.

  • Eens met de kritiek op Sleutelstad. Dit leidt inderdaad tot speculatie, zoals ik ook hoorde in de NS bus. Een beetje journalist houdt het bij de tekst of bij een foto van het station. Verschrikkelijk dat dit is gebeurd.

 7. Om alle speculaties weg te nemen. Ik heb het helaas zien gebeuren. Het was geen ongeluk maar bewust. Respect voor alle hulpdiensten hoe snel ze handelen en wat ze voor hun kiezen krijgen.

  Respectloos !!! Dat men hier de foto publiceren. Walgelijk. Ik hoop niet dat de nabestaanden dit zien dit zien.

 8. En jullie reageren ook massaal op de websites van de Telegraaf, AD, nu.nl enz? Zie daar wel ergere foto’s.
  Tip: luister voortaan naar de radio. Kun je ook geen ‘schokkende ‘ foto’s tegenkomen.
  En is er iemand van u die niét op de foto ging staan om hem te vergroten?
  Nogmaals: het trauma ligt bij de machinist. Nabestaanden kijken echt niet op sleuterstad.nl

 9. patricia de vries op

  Sterkte voor de nabestaande en de geen die de trein bestuurde en respect voor alle hulpdiensten ik zag de gezichtsuitdrukkingen vreselijk hoop dit nooit meer mee te maken dank je wel NS voor de koffie tydens t wachten vreselijk zoveel vragen why….

 10. Dus iemand vindt het nodig om in de spits, op het station, in alle drukte, voor de trein te springen en daarmee de machinist en omstanders te traumatiseren en enorme vetragingen te veroorzaken, om nog maar niet te spreken van de hulpdiensten die de rotzooi mogen opruimen. Neem dan een overdosis slaapmiddelen als je levensmoe bent, echt.

  • Deel dit soort opmerkingen lekker in de kroeg met je vrienden, alsjeblieft. Ik denk niet dat een persoon, die kennelijk zo wanhopig is, op dat moment hierover kan nadenken. Er zijn in dit soort situaties alleen maar verliezers. Het is enorm tragisch. Voor het verloren leven, voor zijn nabestaanden én de mensen die hierdoor getraumatiseerd zijn. Dit oordeel draagt daar niet aan bij…

     • Harry, nou gelukkig is jouw reactie helemaal niet egoïstisch en vol compassie voor de nabestaanden. Jij denkt echt alleen aan anderen!

     • Talk to the hand Debbie. Als er al sprake is van gebrek aan compassie mijnerzijds aan het adres van de nabestaanden, is dat nog altijd niets vergeleken met het hartstochtelijke verdriet dat deze persoon zijn naasten berokkende toen hij zich voor de trein wierp.

  • Je hebt helemaal gelijk Harry! Mensen hebben het altijd over die persoon die springt, maar ik was gewoon 3 uur later thuis! Het was verschrikkelijk, ik bedoel DRIE UUR LATER!! Ik heb uit ellende maar een biertje gedronken in Den Haag. En patat moeten eten, wat een armoede. En toen ging het nog regenen ook! Ik was bijna klaar om mezelf ook voor een trein te gooien. Maar goed, dan moeten ze wel rijden. Uiteindelijk heb ik het overleefd, maar het is het ergste wat ik ooit heb meegemaakt en jij begrijpt mij. Die springer is trouwens nooit thuis gekomen, maar da’s mijn probleem gelukkig niet. Toch?

   • Waarom dat respectloze sarcasme?
    Als jij serieus zelfmoord overweegt zou ik zeggen: doe het niet, en al helemaal niet door voor een trein te springen! Als je het toch doet heb jij geen probleem meer, maar een heleboel anderen wel. Oók die ene forens die zich genoodzaakt ziet in shithole Den Haag ongezonde dingen te consumeren.

    • Ik heb mijn best gedaan, maar mijn respectloze reactie steek nog steeds schraal af tegen die van jou. Denk je nou echt dat iemand op een druilerige woensdag wakker wordt en ter plekke besluit om eens lekker een machinist en een groep omstanders te traumatiseren? (Om over mijn debacle in Den Haag nog niet te spreken) Natuurlijk niet! Als jij als mens voor een trein springt dan ben je zacht gezegd best ver heen. Het gaat tegen alle natuurwetten in, want alle levensvormen die wij kennen willen overleven. Het zit simpelweg in ons DNA. Ik weet niets van de beweegredenen van deze persoon af, maar jij ook niet en ik denk dat we allebei wel eens zijn over het feit dat het niet normaal is. Sterker nog, ik denk dat respect voor geestesziekten wel op zijn plaats is hier, omdat geen geestelijk gezond mens dit zou doen. En juist dat is mijn punt, je oordeelt over iets waar je niets van af weet. Ik kan er ook niet over oordelen, maar ik zie vooral de tragedie van de situatie. Iets wat de meeste mensen doen hier, want in dit verhaal zijn alleen verliezers…

     Ik hou trouwens van mijn stadje Leiden, maar er is niks mis met Den Haag. Nog zo’n onpopulaire mening.. 😉

    • Beste Harry, ik ben de moeder van Bart hij was zo een “aso en een egoïst die twee jaar geleden voor een trein is gaan staan.
     Jouw opmerking doet mij enorm veel pijn en ik vind het knap dat jij zoveel weet van mensen die zelf uit het leven zijn gestapt, weet jij de rede weet jij hoe ze hebben geleden en denk jij te weten dat ze “zomaar voor de trein springen om anderen mensen leed aan te doen?
     En de opmerking van dat ze het thuis maar moeten doen met een doosje slaappillen slaat al helemaal nergens op, als andere mensen er maar geen last van hebben zeker, nou geloof mij ik ben een nabestaande en ik heb er heel veel last van.
     Gelukkig zijn de treinreizigers wel thuis gekomen al is het een paar uur later, mijn zoon komt nooit meer thuis.
     En denk je nou echt dat ze nog in staat zijn om goed en helder na te denken als ze zover zijn en ze denken er al helemaal niet aan om andere mensen pijn te doen of te duperen.
     Mensen zoals jou helpen mee om zelfdoding in de taboe sfeer te laten.
     Mij heb je in ieder geval een hele slechte week bezorgd met je vreselijke ondoordachte opmerkingen.

     • De Ropjes, Gerdas en Annes op deze draad suggereren dat mensen met een doodswens niet meer toerekeningsvatbaar zijn. Mijn boerenverstand zegt wat anders. Deze mensen zijn misschien depressief, maar niet gek. Ze kiezen doelbewust methode, plaats en tijd en als dat methode trein is houden ze geen rekening meer met anderen. De springer van afgelopen woensdag verdenk ik ervan dat hij opzettelijk tijdens de drukte in de spits op het station is gesprongen om te shockeren.
      Als dit inzicht mensen kwetst, vervelend, maar de werkelijkheid is nou eenmaal niet altijd leuk. En reageer het niet op mij af.

     • Jeetje Harry je bent nog een grotere eikel dan wat ik al dacht en je hebt ook geen empatisch denk vermogen, ik heb bijna medeleven met je.

 11. Volgens de mediapsychiater Bram Bakker merk je vaak aan mensen die er uit willen stappen, dat ze vlak ervoor een innerlijke rust krijgen. Ze weten dat ze het willen doen. Dus zoals Anne (250118, 11:24) het stelt gaat het niet altijd om een wanhopige verliezer. Een goede methode om met het leven te eindigen is het stoppen met voedsel en water (vocht).

  https://www.volkskrant.nl/voorpagina/psychiater-bram-bakker-over-de-vijf-vrienden-die-hij-in-twee-jaar-tijd-verloor~a4556053/

  • Een Leids burger op

   En natuurlijk is het een onvermijdelijk gevolg van zelfmoord dat nabestaanden er onder te lijden hebben, maar dat hoeft nog niet verder uitgebreid te worden tot anderen.

 12. Harry heeft een punt dat zelfdoding een ultieme egoïstische daad is.
  Maar anderzijds blijkt dat mensen met zelfmoordneigingen zich verlaten voelen door de intieme omgeving.
  Wat denken jullie van de terroristen met bomgordels ? Moeilijk.

Je bent nu offline