Ook veld 2 van DoCoS wordt nog dit jaar vervangen door kunstgras. Ook de Leidse Rugbyclub DIOK gaat er gebruik van maken. (Foto: Reanne van Kleef).

Nieuw kunstgrasveld voor voetbalverenging DoCoS en rugbyclub DIOK

Sportverenigingen DoCoS en DIOK hebben te weinig ruimte om het groeiend aantal leden te laten sporten. Voor het buitensportpark in de Mors wordt dit jaar herinrichtingsplan gemaakt voor voetbal en rugby. Vooruitlopend hierop wil sportwethouder Paul Dirkse de verenigingen alvast tegemoet komen met een extra kunstgrasveld.

Het bestaande grasveld, veld 2, wordt vervangen door kunstgras, rondom het nieuwe veld wordt verlichting geplaatst en er komen twee tijdelijke kleedkamers in porto-cabins. Het is de bedoeling dat zowel DoCoS als DIOK dit veld gaan gebruiken.

Dirkse: “Beide clubs trainen nu noodgedwongen geregeld op andere velden in de stad. Dat is niet ideaal, met deze investering in kunstgras kunnen we de ergste nood wegnemen.” De planning is om de verbeteringen uiterlijk in het najaar van 2018 gerealiseerd te hebben.

Voorzitter Jasper van Marwijk van DoCoS: “Dit is fantastisch nieuws. Met het extra kunstgrasveld krijgt DoCoS van de gemeente vertrouwen voor de toekomst. Het heeft even geduurd maar alle inspanningen zijn niet voor niets geweest.”

Ook DIOK-voorzitter Cees Ahsmann is blij met het goede nieuws: “DIOK is blij dat de hele politiek ons serieus heeft genomen en dat de wethouder helder en leidend in het proces is. De spoedige renovatie van de velden en aanleg van kunstgrasvelden zijn zowel voor DoCoS als voor DIOK een absolute must. DIOK is ook blij dat de er een opening is gekomen dat de nood van kleedaccommodatie ingezien wordt. Over de uitwerking hebben we vertrouwen dat dit in samenspraak en samenwerking in orde gaat komen. Kortom, de wethouder heeft op aangeven van de gemeenteraad Doen Is Onze Kracht toegepast. Chapeau!”Voorzitter Jasper van Marwijk legde vorig jaar op Sleutelstad FM uit waarom zijn vereniging een extra kunstgrasveld nodig heeft.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×