(Archieffoto: Reanne van Kleef).

De Zijl Zwemsport verliest na acht zeges op rij

Na acht competitieoverwinningen op rij zijn de waterpoloërs van De Zijl weer eens tegen een nederlaag opgelopen. In het duel om de vierde plaats ging de Leidse ploeg onderuit bij Polar Bears in Ede: 10-9. De Zijl had het het grootste deel van de wedstrijd erg moeilijk met de ‘IJsberen’ en kon slechts door een eindsprint het gaatje dichten tot op één doelpunt.

De eerste score was weliswaar voor De Zijl (Omar Qachach), maar in het eerste kwart kon alleen Adam Maklary nog een Leids doelpunt maken en was de eerste tussenstand 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. De start van kwart twee was prima. Het werd 4-4 via treffers van Mark Visser en Jasper Haasnoot, maar bij de rust had Polar Bears de voorsprong van twee doelpunten weer terug: 6-4.

In de tweede helft ging het mis met De Zijl. Ondanks doelpunten van Menno Dalmijn en Adam Maklary werd het verschil groter en na iets meer dan twee minuten in het vierde kwart was het gat zelfs vier doelpunten (10-6) en hing de eerste nederlaag sinds 11 november in de lucht.

Nu is sterk finishen wel toevertrouwd aan de Leidse ploeg en dat was ook in Ede het geval. Echter nét niet sterk genoeg. Doelpunten van Adam Maklary, Stan Van Ruiten en Tom Nederend zorgden weliswaar voor 10-9, maar de klok was onverbiddelijk en de punten bleven in Ede.

Periodestand: 4-2, 1-2, 4-2, 1-3
Goals: Adam Maklari 3, Tom Nederend, Stan van Ruiten, Omar Qachach, Jasper Haasnoot, Menno Dalmijn, Mark Visser

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×